Új szolgáltató lép az ELMŰ-ÉMÁSZ helyére!

//Berényi Attila
elmu-emasz_doboz_kabel_trafo_dho_20210720

Dunaharaszti elektromos hálózatának egy része. fotó: dho

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. visszaadta villamos energia egyetemes szolgáltatási engedélyét. Ennek értelmében 2021.szeptember 1-jétől a feladatot az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ már télen bejelentette, hogy kivonul ebből a szektorból. Erről itt írtunk korábban.

Ha Ön az ELMŰ-ÉMÁSZ áramszolgáltató lakossági ügyfele, akkor augusztus 31-i dátummal végszámlát kap majd szeptemberben, a szolgáltatóváltás nem érinti az áram árát. Ám ennek kiállításához Önre is szükség van.

Az Elmű-Émász és az MVM Next azt kérik Öntől, hogy augusztus 1. és 28. között olvassa le és adja meg a mérőórán szereplő állást az Elmű-Émász telefonos vagy online ügyfélszolgálatán, illetve az EnergiApp mobilapplikációban.

Ha a mérőóraállás leadása elmarad, úgy a szolgáltató az utoljára leolvasott, vagy korábbi diktálás alapján becsléssel határozza meg a végszámla összegét.

Fontos! Minden számlát annak a szolgáltatónak kell befizetni, amely azt kiállította. Tehát az Elmű-Émász-tól kapott számlákat szeptember 1. után is még a régi szolgáltató felé kell rendezni. Ugyanez érvényes a részletfizetési megállapodásokra is. Például, akinél kikapcsolták a szolgáltatást, csak úgy tudja a visszakapcsolást elintézni szeptembertől az MVM Next felé, ha korábbi tartozását rendezte az ELMŰ-ÉMÁSZ irányába.

A lakossági ügyfeleknek más teendőjük nincs a szolgáltatóváltással kapcsolatban, automatikusan válnak ügyféllé az MVM Next rendszerében.

Az átállás kapcsán az ELMŰ-ÉMÁSZ részletes tájékoztatóját ide kattintva olvashat el. Az MVM NEXT információit itt találja meg.

(emasz.hu, mvmnext.hu)