A véradók világnapja van!

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / sewcream
Most azokat a hétköznapi hősöket ünnepeljük, akik időről időre önzetlenül, anyagi ellenszolgáltatás nélkül vért adnak, így teremtve lehetőséget beteg embertársaiknak a gyógyulásra vagy életben maradásra.

A Vöröskereszt közösségi oldalán megjelen közlemény  szerint a biztonságos, ellenőrzött vér a világon mindenhol egyetemes szükséglet, hiszen nélkülözhetetlen az életmentő beavatkozásokhoz, valamint létfontosságú az olyan veszélyhelyzetek idején, mint a természeti katasztrófák, fegyveres konfliktusok vagy éppen járványok, ugyanakkor a világ számos területén csak kevesen férhetnek hozzá.

Magyar Vöröskereszt

MA VAN A VÉRADÓK VILÁGNAPJA! Ma azokat hétköznapi hősöket ünnepeljü… k, akik időről időre önzetlenül, anyagi ellenszolgáltatás nélkül vért adnak, így teremtve lehetőséget beteg embertársaiknak a gyógyulásra vagy életben maradásra. A biztonságos, ellenőrzött vér a világon mindenhol egyetemes szükséglet, hiszen nélkülözhetetlen az életmentő beavatkozásokhoz, valamint létfontosságú az olyan veszélyhelyzetek idején, mint a természeti katasztrófák, fegyveres konfliktusok vagy éppen járványok, ugyanakkor a világ számos területén csak kevesen férhetnek hozzá.

Ahhoz, hogy hazánkban megfelelő mennyiség álljon rendelkezésre, folyamatosan szükség van az önkéntes véradók önzetlen segítségére. A véradások hazai szervezésért felelős Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt az elmúlt hónapokban folyamatosan azon dolgozott, hogy a vérellátás a járvány alatt is zavartalan maradjon. Bővebb információt itt talál a Véradók napjáról, és a hozzá kapcsolódó rendezvényekről.