Mutassa meg a kertjét! Elindult a Virágos Magyarországért verseny!

//Tóth Gábor
viragos_rozsa_kert_freepik_mariiaboiko_20200527

Képünk illustráció, forrás: freepik / mariiaboiko

Dunaharaszti szebbnél-szebb virágos kiskerttel, növényekkel tele ültetett balkonokkal büszkélkedhet. Itt az alkalom, hogy megversenyeztessék ezeket a tulajdonosok, és munkájuk akár díjat is érdemeljen. Eddig az önkormányzatok versenyezhettek, most a magánszemélyek.

Május 15-én indult a „Virágos balkonok, virágos kertek” elnevezésű pályázat, amelynek keretein belül a Magyar Turisztikai Ügynökség több mint hat héten át várja az előkertekről és erkélyekről készült fényképeket. A negyedszázadosnál is hosszabb múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny hazánk legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, idén, a pandémiás körülményekhez igazodva átalakul, áll a kiadott felhívásban.

Idén ugyanis az önkormányzatok helyett az egyéni teljesítményeket ismerik el, díjat kaphat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa – mondta az MTÜ vezérigazgatója, Guller Zoltán.

Pályázni 2020. május 15-től lehet összesen 6 db balkonkerti/előkerti fotóval és egy legfeljebb 400 karakteres leírással, 2 kategóriában („Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert”). A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny honlapján (palyazat.viragosmagyarorszag.hu).

 

A pályaműveket 6 tagú szakmai zsűri bírálja el, például Bálint Gyuri bácsi. A verseny fővédnöke Borbás Marcsi. A két kategória 3 első helyezettje 150 ezer forintos kertészeti utalványokkal gazdagodik. Ezen kívül 7-7 pályázatot 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmaznak. A közönség is szavazhat kedvenceire, mindkét kategória 3-3 legnépszerűbb pályázata 100 ezer forint értékű kertészeti utalványt nyer.

 

További információ:

www.palyazat.viragosmagyarorszag.hu
www.palyazat.viragosmagyarorszag.hu/versenyfelhivas
www.facebook.com/viragosmagyarorszag/

 

(virágosmagyarország.hu)