Virtuális állatkert otthonra

//Tóth Gábor
virtualis-allatkert_google01_20200404

Akár pandád is lehet virtuálisan... forrás: google / dho

Ha mindig arra vágyott, hogy legyen a nappaliban egy pónilova, esetleg a kertben egy krokodil, vagy kéne egy panda, hát itt a lehetőség. Most ki lehet próbálni, hogyan néznének ki ezek az állatok az otthonában. Na jó, nem igazából, csak virtuálisan, de nagyon jó móka.

A gyereket is jól le fogja kötni a Google új fejlesztése, amely tökéletesen működik magyar nyelven is. Az online kereső cég Instagram oldalán egy rövid videóval be is mutatják a működését:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Google (@google) által megosztott bejegyzés,

A lényeg: kamerával ellátott okoseszköze (telefon, tablet) keresőjébe írja be a kívánt állatfajt. Jó néhány elérhető, például cápa, sas, kecske, ló, aligátor, oroszlán, panda, farkas, cápa, de kutya fajok közül is választhat (bulldog, pomerániai, labrador, mopsz, rottweiler). Majd kattintson a kép alatt megjelenő „Megtekintés 3D-ben” gombra. Ekkor előtűnik majd az állat virtuális modellje. Figyelem, hangja is van, és mozog, majdnem úgy, mintha igazi lenne! Aztán a „Megtekintés térben” gombra kattintva, és első alkalommal engedélyezve a kamera használatát, már bele is lehet helyezni a jószágot a saját környezetünkbe. Még a mérete is beállítható. A szimuláció segítségével még nagyon vicces fotókat is készíthet!

Esetleg egy krokodil a kertbe? forrás: google / dho

A program fejlesztései egyébként nem csak szórakozásra, hanem oktatásra is használhatóak. Elérhetővé kívánják tenni a bolygók 3D-s mini modelljét is. De már megnézhető virtuálisan az emberi csontváz szerkezete is, derül ki a cég ismertetőjéből.

 

Jó szórakozást!