Jócskán drágulnak a nyári táborok

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / Kalinovskiy
Még a télnek sincs igazán vége, de sok szülő gondolkozik előre, és tervezi meg gyermeke nyári elfoglaltságait. Az idei nyári szünet közel 3 hónapos lesz, és június 15-én, hétfőn kezdődik. Annyi már most biztos, hogy ugyanazért a táborért valószínűleg többet kell majd fizetni, mint tavaly.

Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu gyermektábor-összehasonlító portál vezetője szerint a 2020-as év a táborpiacon is érdemi változásokat hoz. Egyértelműen látszik a visszajelzések alapján, hogy a családok anyagi helyzetének erősödésével a minőségi táborokat keresik a szülők, írja a budapestkörnyéke.hu.

A szakember szerint az árak tekintetében elmondható, hogy azok növekedési trendje nem áll meg, de lassul az elmúlt évekhez képest.

A jelenlegi adatok alapján azt lehet elmondani, hogy az idei táborárak 5-10% közötti összegben nőhetnek, de jó hír a családoknak, hogy ez a növekmény előfoglalási kedvezményekkel sok esetben meg is spórolható.

A legnépszerűbb tábortémák tekintetében még a jelenlegi adatokból nem tudott érdemi információt adni a táborszervezési szakértő, de érdekességként megjegyezte, hogy a tavaly is nagyon népszerű sporttáborok előretörése várható az idén, hiszen két nagy sportesemény, a labdarúgó-Európa-bajnokság és az Olimpia is hatással lehet a választásra.

 

(via: budapestkörnyéke.hu)