Sokkoló rendőrségi Tetris Challenge

//Berényi Attila
NE HÍVD KI A SORSOT! - Tetris Challenge,
fotó: Németh-Mészáros Bálint
A közösségi portálokon népszerű tetris kihívás sémáját felhasználva, sokkolva figyelmezteti a rendőrség a közlekedőket.

Hiábavalónak tűnik minden erőfeszítés. Nem telik el úgy nap, hogy valaki ne halna meg az utakon. Egy gyerek, egy anya, egy apa, egy barát. Olykor egy nap többen is. Október gyalázatos volt ebből a szempontból. 71-en haltak meg, írja a police.hu. Ébresztőként a fenti fotót tették közzé, amelynek elkészítésében közreműködött az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Katasztrófavédelem, az Országos Mentőszolgálat és a Vöröskereszt.

A statisztika 3 legfőbb tényezőt nevez meg a halálos balesetek okaként: gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása és a kanyarodási szabályok megszegése. A figyelmeztetés szerint ebben az évben már 500 olyan eset történt az utakon, amelyek leginkább horror történetre emlékeztetnek. Ráadásul majdnem mind megelőzhető lett volna. A felhívás tovább sokkol:

„A helyszínre érkező kollégáink nem csak a szétroncsolt testeket látják, hanem a megroppant életeket is. Mert mindig ők a rossz hír vivői. Nem kellett volna így lennie…! – mormolják magukban, amikor a rájuk meredő könnyes szemekbe néznek. És igen, lehetett volna másképp is.”

A tragédiák elkerülhetőek lettek volna a megfelelően megválasztott sebeséggel, bekötött biztonsági övvel, az elsőbbség megadásával, a világítás használatával. De fontos az évszaknak és az előírásoknak megfelelő autógumi és az is, hogy kábultan vagy piásan ne üljön senki autóba. A felhívásban megemlítik a másik pályáról való letaszítását, a vezetés közbeni szelfizést és az élőzést is.

Úgyhogy nagyon kérünk: NE HÍVD KI A SORSOT! – zárul a felhívás.

 

(via: police.hu)