Egyre nagyobb a sor a gumisoknál, megindult a roham

//Berényi Attila
gumicsere_szezon_freepik_photology1980_20191107

forrás: freepik / Photology1980

Nehezen tartanak lépést a gumiszervizek az autósok igényeivel, mert mindenki egyszerre jelentkezik be cserére. Ha a rossz idő hirtelen köszönt be, még nagyobb lehet a torlódás.

Van olyan hely az országban, ahol több mint két hetet kell várni, annyian állnak sorba. Dunaharasztin is van várakozás, így fontos, hogy az autósok tudjanak előre gondolkodni. Nagyjából egy héttel későbbi időpontot tudnak adni az itteni szakemberek. De beszéltünk olyan gumissal is, aki 2-3 nap múlva tud időpontot. Persze ehhez az kell, hogy már a saját felnin legyen a saját gumi.

Aki nem előre megbeszélt időpontra érkezik, annak ki kell várnia a sorát. Ennek ellenére így is vannak, akik bíznak a szerencséjükben és abban, hogy nem kell sokat várniuk. Az igazi nagy roham a szervízesek szerint akkor lesz, amikor az első hó, vagy ónos eső megérkezik. Akkor mindenki és azonnal akarja a gumicserét. A szakemberek szerint nem érdemes nyári gumival kísérletezni a hideg utakon. Azt javasolják, hogy aki még bizonytalan a téli vezetési tudásában, nyugodtan menjen el egy autósiskolába, ahol megtanítják a csúszós úton való biztonságos közlekedésre is. Ilyen speciális képzés szinte minden autós iskolában elérhető.

 

(atv – dho)